18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ VE ŞEHİTLERİMİZİ ANMA GÜNÜ
18 Mart 2017

18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Savaşının 102. yıl dönümü Sarıoğlan'da düzenlenen törenle anıldı. Törene, bazı şehit aileleri de katıldı. Kaymakamlık binası önünde, protokol üyeleri, şehit ailesi ve vatandaşların katılımı ile gerçekleştirilen törende, Atatürk büstüne ilçe kaymakamlığı'na vekalet eden Akkışla Kaymakamı İhsan Emre Aydın'dan sonra Belediye adına başkan Ali Osman Yıldız çelenk koydu. Daha sonra saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Törenin son bulmasının ardındanKaymakam Aydın, ilçede bulunan bazı şehit ailelerini ve protokol üyelerini makamında kabul etti, bir süre sohbet edip sorunlarını da dinledi ve ailelerle birlikte yemeğe geçti. İlçe Halk Eğitim Merkezi'nde de, 18 Mart sergisi açıldı, sonra şehitler için dualer edildi ve o günleri anlatan tiyatro sahnelendi. Programda izleyicilere birde sinevizyon gösterisi sunumu yapıldı.