3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ
4 Aralık 2017

Sarıoğlan Belediye Başkanı Yusuf Akbulut, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.
Sarıoğlan Belediye Başkanı Yusuf Akbulut, yayımladığı mesajda şunları kaydetti: “Birleşmiş Milletler tarafından Dünya Engelliler Günü olarak kabul edilen 3 Aralık günü, engelli bireylere yönelik toplumsal bilinç ve farkındalığın arttırılması açısından önemli bir gündür. Dünyaya gelen hiçbir insan yaşantısına dair hususlarda herhangi bir tercihte bulunamaz. Dolayısıyla gerek doğuştan, gerekse sonradan ortaya çıkan engellilik durumunu kişiler tercih etmez. İmtihan yeri olarak bildiğimiz bu dünyada kimi insan doğuştan, kimi insan sonradan, herhangi bir hastalık veya kaza sonucu, bedensel, zihinsel, ruhsal, sosyal ve duygusal yeteneklerini çeşitli derecelerde kaybedebilmektedir. Unutmamalıyız ki; sağlıklı her birey aynı zamanda engelli adayıdır.”
Özellikle Sarıoğlan’da engelli kardeşleri diğer toplum bireyleri gibi engelsiz bir hayat yaşamaları için azami gayret sarf ettiklerini söyleyen Başkan Akbulut, “Bugüne kadar yaptığımız yatırım, hizmet ve uygulamalarda daima engelli kardeşlerimizi ön planda tuttuk, tutmaya da devam ediyoruz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da engelli kardeşlerimiz için çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle tüm engelli kardeşlerimizin bu anlamlı günlerini kutlarken, aileleriyle birlikte kolay ve engelsiz bir yaşam dileyerek, saygılar sunuyorum” dedi.
3 Aralık Dünya Engelliler günü münasebetiyle, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Sosyal Farkındalık Federasyonu (SOFAF) Genel Merkezi tarafından tertiplenen Uzman Psikolog - Yazar Ilknur Peder ve ben Kadir Can Gökalp'ın konuşmacı olarak katıldığı programımıza teşrifleri ile bizleri onurlandıran Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız, Milletvekilimiz Sayın Taner YILDIZ, Vali Yardımcımız, Ak Parti İl Başkanımız Sayın Hüseyin Cahit Özden, Ak Parti Kadın Kolları Başkanımız Sayın Sevilay Ilkentapar, Ak Parti yönetim kurulu üyelerimiz, Melikgazi Kaymakamımız Erkaya Yırık, Melikgazi Belediye Başkanımız Sayın Memduh Büyükkılıç, İl Kültür ve Turizm Müdürümüz İsmet Taymuş, Büyükşehir Belediye Sosyal Hizmetler Daire Başkanımız Sayın Mehmet Ali Karcioğlu, Sarıoğlan Belediye Başkanımız Sayın Yusuf Akbulut, Erciyes A.Ş Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Murat Cahid Cıngı, Tedaş Bölge Müdürümüz Sayın Deniz Koca Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Yöneticileri, İstikbal Rehabilitasyon Müdürümüz Sayın Kadriye Özcan Yurtsuz, Ziçev Müdürümüz Sayın Mevlüde Ünal, tüm STK yöneticileri ve üyeleri, basın mensupları ve isimlerini sayamadığım tüm katılımcılar ve bu programımızda emeğini bizden esirgemeyen Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürümüz Sayın Nevzat Özer ile konuşmacı olarak İzmir'den buralara kadar gelerek engin fikirleri ile bizleri aydınlatan Uzman Psikolog-Yazar Ilknur Peder hanfendiye çok teşekkür ederiz.