Başkan Yıldız: İstiklal Marşı, Milletimizin Bağımsızlık Sevdasıdır
10 Mart 2017

Sarıoğlan Belediye Başkanı Ali Osman Yıldız, İstiklal Marşı'nın kabulünün yıldönümü nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı. Yıldız'ın mesajı şöyle.
"Bağımsızlığımızın simgesi olan İstiklal marşımız, Mehmet Akif tarafından Kurtuluş Savaşı'nın en zorlu günlerinde kaleme alınmıştır. İstiklal Marşımız, dönemin Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, milletimizin bağımsızlık sevdasını ifade edecek bir marş yazılması önerisiyle yazılmıştır. Bağımsızlığı, karakteri olarak gören bir milletin torunlarıyız. Türkiye Cumhuriyeti'nin sonsuza kadar yaşayacağından kimsenin kuşkusu olmasın. Bu toprağı vatan bilmiş halkın, sömürge güçlerine karşı verdiği Kurtuluş Savaşı, tüm dünya devletleri tarafından da bir destan olarak kabul edilmektedir. Bu Milleti ve Devleti bölmek, parçalamak, hainlik yapmak isteyenler bunu unutmamalıdır."