BAŞKAN YILDIZ TV1'DE SARIOĞLAN'I VE ÇALIŞMALARI ANLATTI
4 Ekim 2016

Sarıoğlan Belediye Başkanı Ali Osman Yıldız, TV 1'de Necmettin Çuhadaroğlu'nun hazırlayıp sunduğu 'Kayseri gündemi' programında 30 Mart 2014'ten bu güne nasıl bir belediye alıp nereye getirdiğini ve kalan sürede neler yapacağını anlatırken Sarıoğlan'ın tanıtımını da yaptı. Kum ocağı tesislerini atıl halden nasıl otomatik üretime geçirdiğini, kilitli parke tesisleri ile nasıl yolları çamurdan kurtarmaya başladığını belirten başkan Ali Osman Yıldız, bu tesislerin bile bugün çok büyük paralarla inşa edilebileceğini açıkladı. Kendisinden önce kıt ve sınırlı imkanlarla hizmet veren tüm belediye başkanlarına teşekkür eden Başkan Yıldız, 5 yıllık program dahilinde çalışmaların ve hizmetlerin artarak devam ettiğini de tekrarladı. Palas Tuzla gölü ve tarihi Şahruh köprüsünün tüm Dünyaya ve turizme açılması için büyük çaba gösterdiğini, bu konuda Avrupa Birliği projesi içine aldırmaya çalıştığını belirten başkan Ali Osman Yıldız, eş değerdeki belediyeler içinde kendi imkanları ile en fazla hizmet veren belediye konumunda olduğunu kaydetti. Şahruh Köprüsünün yıpranmaması amacıyla yapılması gereken yeni köprü konusunda büyük mücadele verdiklerini de belirten başkan Yıldız, Sarıoğlan'ın refaha kavuşması, terapi merkezi olması için 'garson belediyecilik hizmeti'ni her zaman savunduklarını açıkladı. Başkan Ali Osman Yıldız, 15 Temmuz darbe kalkışmasına değinirken 'Allah bir daha böylesi bir FETÖ terör örgütü gibi bir hain örgütle Türkiye'yi karşılaştırmasın. Türkiye'de yaşamayan birinin sözü ile Türkiye Cumhuriyetini kimsenin parçalayamayacağını tüm Dünya 15 Temmuz'da gördü. O gün Çanakkale ruhunu tüm Dünya bir kez daha gördü. Asla Türkiye Cumhuriyetimizi, devletimizi, milletimizi bölemez. Her türlü teröre karşı tek yumruk olmaya devam etmeliyiz. O gün zaten Demokrasi nöbetini tutan ilk ilçeyiz. Her zaman devletimizin, milletimizin emrinde olduk, olmayada devam edeceğiz. Bu konudaki desteği nedeniyle başta Kaymakamımız, Garnizon Komutanımız, Emniyet Amirimiz olmak üzere herkese içtenlikle teşekkür ediyorum. 28 Şubat'ın mağdurlarından biriyim. Bu darbecilerin göreve geldiğinde neler yapacağını en iyi bilenlerden biriyim. Beni duygulandıran ise Demokrasi nöbetine yaşlı insanlarımızın pijamaları ile gelmesiydi" dedi. Sarıoğlan-Yeşilhisar arası banliyö hattının ilçeye büyük değer katacağını, Kayseri'ye göçenlerin tersine Sarıoğlan'a geleceğini belirten başkan Yıldız, organize ihtisas hayvancılık projesi, yem fabrikası ve diğer yatırımlar ile ilçenin hızlı kalkınacağını ifade etti. Başkan Yıldız, proğramda mezarlıktan, asfalta, kilitli parkeden, yeşillendirmeye, park-bahçelerden kapalı semt pazar yerine, kentsel dönüşümden, jeotermal eneröiye, çamur banyosundan tarihi ve kültürel hizmetleri, sanatsal ve sportif faaliyetlere kadar bir çok konuyada değindi. Başkan Yıldız, Kayseri-Sivas-Yozgat sınırındaki Sarıoğlan'a hem yetersiz gelir hem de araç-gereç ile hizmet etmeye çalıştıklarını, ilçedeki yerleşim merkezlerinin dağınık olması nedeniyle zorlandıklarını da sözlerine ekledi.