Bünyan dan gelen içme suyu Sarıoğlan sınırlarına girdi
3 Ağustos 2016

Sarıoğlan Belediye başkanı Ali Osman Yıldız?ın büyük çaba ve girişimleri, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, KEPSAŞ Genel müdürü Hidayet Atasoy, KASKİ Genel Müdürü Ender Batukan?ın da yardım ve destekleri ile 'hayal' olmaktan çıkartılan Bünyan suyunun Sarıoğlan?a getirilmesi çalışmaları hızlandırıldı. Başkan Yıldız, Sarıoğlan ilçe sınırına giriş yapan hattın çalışmaları hakkında bilgiler aldı.

Bünyan?dan Palas ve Sarıoğlan?a getirilmesi için başlatılan çalışmalarda, boru döşeme ve kanal açma çalışmaları Sarıoğlan ilçe sınırına geldi. Burada inceleme yapan başkan Ali Osman Yıldız, içmesuyunun belirtilen tarihten önce getirilmesi için çalışmaların dahada hızlandırılmasını istedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İlbank A.Ş.tarafından ihalesi yapılan ?Bünyan-Sarıoğlan belediyesi grup içmesuyu tesisi inşaatı ihalesinin yapılmasından sonra sözleşme 25 Kasım 2015 günü imzalanmıştı. O günden sonra yüklenici firma Türem inşaat çalışmalarına 8 Aralık?ta başlayarak işi hızlandırdı. 17 milyon 169 bin 888 lira tutarındaki suyun Bünyan Pınarbaşı?ndan Sarıoğlan?a getirilmesi en geç 10 Haziran 2017?de tamamlanacak.

Sarıoğlan Belediye Başkanı Ali Osman Yıldız ?en büyük hayalim? dediği Bünyan suyunun getirilmesi ile ilçedeki en büyük ve ciddi sorunlardan birinin ortadan kalkacağını belirtti. Yıldız ?Seçim öncesi ne söz verdiysem daha fazlasını yapmaya kararlıyım. Bu konuda herkesten destek bekliyorum. Bünyan içme suyunun getirilmesinde bile 'hayal görüyor' diyenler olmuştu. Kimin hayal gördüğü bugün ortada. Bu su, kaliteli kanserojen içermeyen çelik borularla getirilecek. Ayrıca eski asbestli borularda yenileri ile değiştirilerek kalıcı bir hizmete imza atılacak. Tüm çabamız ve hedefimiz, Sarıoğlan'a tersine göçü hızlandırmak. Bünyan suyunun getirilmesi konusunda çaba gösteren herkese teşekkür ediyorum? dedi.