Çiftlik?teki türbe çevresinde otlar biçildi, temizlik yapıldı
1 Ağustos 2016

Sarıoğlan?ın Çiftlik mahallesinde bulunan ve halkın büyük önem verdiği türbenin ve mezarlıkların çevresindeki otları biçen belediye ekipleri, türbe içini de temizledi. Sarıoğlan Belediye Başkanı Ali Osman Yıldız, mezarlar, türbeler, camiler, yurtlar, okullar konusunda hassas olduklarını belirtti. Başkan Yıldız, ilçe sınırlarında yaşayan herkesin, kamu mallarına sahip çıkması, yapılan hizmetleri koruması, temizlikte de kendilerine yardımcı olması isteğini tekrarladı.

Abdullah Kermeddin Türbesi, Çiftlik mahallesinin 4 kilometre doğusunda. Kare şeklinde, yığma taştan yapılmış. Üzeri çatı kaplama olan türbenin etrafı mezarlıklarla çevrili. Türbe, 1986 yılında Yusuf Kuşat tarafından duvarla çevrildi ve ağaçlandırıldı. Türbenin dışında bir çeşme mevcut. Türbenin mimari bir özelliği yok. Şu anda sıva altında kalmış taşların bir kısmının Selçuklu devrine ait olduğu söylense de bu taşların başka yerden getirilmiş olma ihtimali büyük. Abdullah Kermeddinin şeyh olduğu Malazgirt Zaferinden sonra buraya gelip yerleştiği bu bölgenin Türkleşmesinde büyük pay sahibi olduğuna inanılıyor. Şeyhin kendisi, komutasındaki müfreze birliğinin başında savaşırken Düzencik İğdeliği denilen yerde kolunun koptuğu daha sonra da şehit olduğu rivayet edilir. Şehit olduktan sonra ise şu anda türbenin meskun olduğu yere defnedildiğine inanılıyor. Türbeye yağmur duası için giden belde halkının dışında, hastalığına şifa bulmak için de gelenler görülüyor.