Kore Gazimizi son yolculuğuna uğurladık..
3 Mayıs 2017

Sarıoğlan'da 86 yaşındak yaşama veda eden Kore Gazisi Ahmet Rıza Kaya Belediye başkanı Ali Osman Yıldız'ın da katıldığı askeri törenle son yolculuğuna uğurlandı. Sarıoğlan'da yaşayan ve Kore Savaşı’na 1952 yılında fiilen katılan Ahmet Rıza Kaya hayatını kaybetti. Kaya için Srıoğlan İlçe merkezinde bulunan Şenyurt Merkez camiinde cenaze töreni düzenlendi. Kore gazisinin cenazesi, kılınan namazın ardından Askeri törenle Sarıoğlan ilçe Mezarlığı'nda toprağa verildi. Cenaze namazı ve törene, Sarıoğlan'a vekalet eden Akkışla Kaymakamı İhsan Emre Aydın, Belediye Başkanı Ali Osman Yıldız, bazı protokol üyeleri, gaziler ve Kaya'nın yakınları ile vatandaşlar katıldı. Başkan Yıldız, "Tüm şehit ve gazilerimizi rahmetle anıyorum. Yakınlarına sabır ve baş sağlığı diliyorum. Allah rahmet etsin. Bu ülkede yaşayan herksin Şehitlerimizle, gazilerimize vefa ve minnet borcumuz var" dedi.