HABERLER
Header Resmi
‘SAĞLIKLI BESLENME VE HAREKETLİ YAŞAM YÜRÜYÜŞÜ’
28 Eylül 2016

Kayseri’de, Halk Sağlığı Müdürlüğü, Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülmekte olan "Sağlıklı Yaşam ve Hareket Yılı" faaliyetleri kapsamında "Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Yaşam" temalı yürüyüşlerin sonuncusu Sarıoğlan ilçesinde gerçekleştirildi.

Şişmanlığın önlenmesi ve sağlıklı yaşam için düzenli fiziksel aktivitenin önemi konularında dikkat çekmek, farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen yürüyüşe Sarıoğlan Kaymakamı Hasan Doğan, Garnizon Komutanı Eyüp Budak, Belediye Başkanı Ali Osman Yıldız, Emniyet Müdürü Adnan Yılmaz, ilçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Gökhan Özkan, Herkes İçin Spor Federasyonu Kayseri il Temsilcisi Davut Güleç, İlçe Sağlık Grup Başkanı ve Devlet Hastanesi Başhekimi Figen Gülerik Şahin, Hastane Müdürü Bahattin Aksel, Belediye Meclis üyesi Yusuf Akbulut ve bir grup belediye personeli, muhtarlar, STK temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

‘Sağlıklı beslen uzun yaşa, Stresle baş etmek için spor yap’ gibi dövizlerinde taşındığı yürüyüşle ilgili ilçe Kaymakamı Hasan Doğan, yürümenın, insanın zihinsel melekelerinin çalışması için de faydalı olduğuna dikkat çekti. Doğan “Sadece bedensel değil açık havada oksijen teneffüs etmek insanı zihnen, ruhen ve bedenen dinlendiriyor. Biz de fırsat buldukça yürüyoruz. Herkese düzenli olarak yürümelerini öneriyorum" derken Belediye Başkanı Ali Osman Yıldız, sağlıklı yaşam, beslenme, spor konusundaki her türlü etkinliğe destek verdiklerini belirtti. Yıldız, Belediye olarak bu konuda spor, dinlenme, hobi, terapi alanları, park, bahçelerin çoğaltılmasına önem verdiklerini de bildirdi.

Sarıoğlan İlçe Sağlık Grup Başkanı ve Devlet Hastanesi Başhekimi Figen Gülerik Şahin’de "Yapılan araştırmalarda, toplumun özellikle Türkiye beslenme ve sağlık araştırmasında yüzde 72'sinin hareketsiz olduğu ortaya çıktı. Önlenebilir kronik rahatsızlıklar içinde de hareketsizlik ölüm sebepleri arasında 4'üncü sırada geliyor. Sağlığımızı korumak, kronik hastalıklardan uzaklaşmak için hareket etmemiz gerekiyor. Erişkinler, haftada 5 gün, günde en az 30 dakika, 5-17 yaş grubunun ise günde en az 60 dakika 5 gün orta şiddetle aktivite tavsiye ediyoruz. Yetişkinlere ise günde  10 bin adım atarak yürüyüş yapmalarının yararını söylüyoruz" dedi.

 

Bu haber 1015 kez okundu.
Son Haberler
SARIOĞLAN BELEDİYESİ
Şenyurt Mah. Kayseri Cad. No:20 Sarıoğlan / Kayseri
0352 811 20 14
ULAŞIM ( Kroki )
Google Haritalar üzerinden Belediyemize en kolay şekilde ulaşabilirsiniz...
Web tasarım Medyatör