HABERLER
Header Resmi
Sarıoğlan Belediyesi aşı temin etti, küçük ve büyükbaş hayvanlara kuduz aşısı yapıldı
24 Mart 2017

Sarıoğlan Belediyesinin girişimi ile temin edilen 67 bin lira değerindeki 13 bin doz kuduz aşısı ilçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne teslim edilerek küçük ve büyükbaş hayvanların aşılanması sağlandı.

Palas mahallesinde ortaya çıkan ve karantinaya alınmasından sonra Sarıoğlan Kaymakamlığı bu mahalledeki hayvanların ivedilikle kuduza karşı aşılanması için ilçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne talimat verdi. Müdürlükte kuduz aşısının temini için Sarıoğlan Belediyesine başvurdu. Sarıoğlan Belediye Başkanı Ali Osman Yıldız'ın girişimi ile 10 bin küçükbaş, 3 bin büyükbaş hayvana yapılması için 13 bin lira değerindeki 67 bin doz kuduz aşısı Kayseri Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Daire Başkanlığı'ndan temin edildi. Bu aşı ilçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne teslim edilerek Palas mahallesinde bulunan hayvanlara yapıldı.

Sarıoğlan Belediye Başkanı Ali Osman Yıldız, aşının temini konusunda yardımcı olanlara teşekkür ederken, kuduzun hem insanların hem de hayvanların hayatını tehdit eden, bulaşıcı ve ölümcül bir hastalık olduğunu belirten Sarıoğlan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Gökhan Özkan, kuduz hastalığının şuur kaybı, huzursuzluk ve felç şeklinde kendini gösterdiğini, ülkemizde kuduzun iki ana kaynağı bulunduğunu, bunların da köpekler ve tilkiler olduğuna dikkat çekti. Özkan, hastalığın bu hayvanlar yoluyla insanlara ve diğer hayvanlara yayıldığını, kuduzla mücadelenin etkin yolunun aşı olduğunu belirtererek "Aşılama çalışmaları büyükbaş hayvanlar üzerinde devam ediyor. Aşılama faaliyetleri içinde büyükbaş hayvanların yanı sıra köpekler de aşılanıyor " dedi.

Bu haber 3568 kez okundu.
Son Haberler
SARIOĞLAN BELEDİYESİ
Şenyurt Mah. Kayseri Cad. No:20 Sarıoğlan / Kayseri
0352 811 20 14
ULAŞIM ( Kroki )
Google Haritalar üzerinden Belediyemize en kolay şekilde ulaşabilirsiniz...
Web tasarım Medyatör