SARIOĞLAN DA 19 MAYIS COŞKUYLA KUTLANDI
19 Mayıs 2017

Sarıoğlan İlçesinde, Atatürk'ü Anma , Gençlik ve Spor Bayramı yine büyük bir coşkuyla kutlandı. Kutlama programı çerçevesinde Hükümet Konağı önünde bir tören düzenlendi. Törene Sarıoğlan'a vekalet eden Akkışla Kaymakamı İhsan Emre Aydın, Belediye Başkanı Ali Osman Yıldız, Başkan Yardımcısı Nuri Bakır, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Tunç ile ilçe protokol üyeleri, vatandaşlar katıldı. Çelenk sunumu, Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra Şehit Hacıbeykaya Anadolu Lisesi Bahçesinde gerçekleştirilen kutlama programına geçildi. Buradaki etkinlikte ise, şiirler okundu, "19 Mayıs oratoryosu," , "Step Aerobik Gösterisi", "kule Hareketleri", gösterileri, çeşitli yarışmalar, halk oyunları gösterileri yapıldı.
Sarıoğlan Belediye Başkanı Ali Osman Yıldız Günün anlam ve önemine binaen "19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın milletçe haklı gurur ve mutluluğu yaşıyoruz. Bu özel günde; vatan ve millet uğruna büyük fedakarlıklar göstererek bizlere bağımsız ve özgür bir ülke bırakan başta Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e bütün şehitlerimize ve ebediyete intikal etmiş gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Atatürk'ün büyük güven duyduğu gençlerimize ülkemizin kalkınması ve ilerlemesi için yapmış oldukları çalışmalarda üstün başarılar dilerim" dedi.