SARIOĞLAN VE PALAS KADIN GENÇLİK MERKEZLERİNİ AÇTIK..
8 Nisan 2017

Sarıoğlan Belediye Başkanı Ali Osman Yıldız’ın girişimi ve büyük çabası ile ilçe bazında ilk kez Sarıoğlan merkez ile Palas mahallesine yaptırılan, resmi toplu açılışı ise 4 Aralık 2016’da Kayseri’ye gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Cumhuriyet meydanında gerçekleştirilen Kadın ve Gençlik Merkezlerinin bu kez açılışı Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin katılımı ile yerinde yapıldı. İlk açılış töreni Sarıoğlan merkezde yapıldı. Sarıoğlan Kadın ve Gençlik Merkezi'nin açılışına, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, Sarıoğlan ilçesinede vekalet eden Akkışla Kaymakamı İhsan Emre Aydın, Sarıoğlan Belediye Başkanı Ali Osman Yıldız, Bünyan Belediye Başkanı Şinasi Gürcüoğlu, Akkışla Belediye Başkanı Ali Ergül, Felahiye Belediye Başkanı Vural Coşkun davetliler ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Sarıoğlan ve diğer ilçelere neden önem verdiklerini ayrıntılı anlattı. Daha sonra Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’de, gelecek hafta yapılacak referandumda neden evet denilmesi gerektiğini Türkiye Cumhuriyet tarihinden ilginç örnekler vererek anlattı, şunları söyledi. "Türkiye bin bir türlü badireler atlatıyor. 15 Temmuz'da milletinin önünde duran bir Cumhurbaşkanımız vardı. O günleri sizlerin yiğitliği sayesinde atlattık. Eğer 15 Temmuz başarılı olsaydı Türkiye paramparça olurdu. Doğu'da Kürdistan'ı kurarlardı. İç savaş çıkardı ve bağımsız bir devletimiz kalmazdı. Son yıllarda bütün fitne hesapları üst üste geliyor. 40 yıldır PKK ile uğraşıyoruz. Ne kadar katil sürüsü varsa hepsini çukurlara gömdük. Vatandaşı döve döve oylarını aldılar. Daha sonra FETÖ belası çıktı. Bu hepsinden büyük bir belaydı. Amerika'daki sapık hocadan aldıkları talimat ile insanları öldürdüler. 15 Temmuz başarılı olsaydı, İran'daki Humeyni gibi gelecekti. Yiğitlikleri varsa gelsinler. Amerika'da oturmakla olmuyor. Mekke ve Medine'nin yanında otursun da alnından öpelim." Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki daha sonra Palas beldesine geçerek, Kadın ve Gençlik Merkezi'nin tanıtım toplantısına katıldı. Burada vatandaşlarla yakından ilgilenen Bakan Özhaseki, yine Anayasa değişikliği hakkında vatandaşlara bilgiler verdi, bazı vatandaşların istek, öneri, şikayet ve taleplerini dinledi. Bakan Özhaseki ve Başkan Çelik, iki açılış nedeniyle Belediye Başkanı Ali Osman Yıldız'a halkın ilgisi ve katılımı nedeniyle teşekkür ederek ilçeden ayrıldı.