Sarıoğlan'da 2. Gazilerliler Günü Şenliği Kutlandı
31 Temmuz 2017

Sarıoğlan ilçesine bağlı gaziler mahallesinde geleneksel hale gelen 2.Gazilerliler Günü Şenlikleri yurt içi ve yurt dışı vatandaşlarımızın yoğun katılımı ile coşkuyla kutlandı. Gazilerliler günü etkinliklerine Sarıoğlan Belediye başkanı Yusuf Akbulut, belediye meclis üyeleri, Gazilerliler Derneği Başkanı Yücel Mutlu ile çok sayıda vatandaş katıldı. Şenlikler sabahın erken saatlerinde halaylar çekilerek başladı. Dünyanın birçok yerinden gelen gazilerliler bir araya gelerek, tanışma ve kaynaşma, birlik ve beraberlik, dostluk ve kardeşlik içinde gerçekleştirilen şenlik, kültürümüzün yaşatılması açısından önem arz eden yöresel yemeklerin ikramı ile devam etti. Şenlikte konuşma yapan Başkan Akbulut "İlçemizin güzide beldelerinden olan gaziler mahallemizin güzel insanları, bugün 2.sini gerçekleştirdiğimiz geleneksel Gazilerliler gününüzün ilçemizin sosyal ve kültürel birlikteliğinin kuvvetlendirilmesi, insanlarımızın birbirini tanıyıp kaynaşması açısından büyük önemi vardır. İlçemizi içerisinde bulunduğu durumdan çıkara bilmemiz için bu tür organizasyonlar ile mahallelerimize ilgiyi artırarak, geriye göçün sağlanması ve yaşayan nüfusun çoğaltılmasını amaçlamaktayız. İlçemizin kalkınması için ne gerekiyorsa yapacağız. Bu konuda sizlerinde desteklerini beklemekteyiz. Hepinizin gazilerliler gününü en içten dileklerimle kutlarım." dedi. Gazilerliler derneği başkanı Yücel Mutlu" Dünyanın dört bir yanından gelerek birlik ve beraberlik içerisinde İlkini geçen sene gerçekleştirdiğimiz şenliğimizin ikincisini gerçekleştirdik. Dostluk, kardeşlik içerisinde gerçekleştirdiğimiz ve kültürel birliğimizi, beraberliğimizi kuvvetlendirmek için bu tür etkinliklerin önemi büyüktür. Değerli Gaziler halkına, Belediye Başkanımız Yusuf Akbulut'a , Belediye başkan yardımcısına, meclis üyelerine ve belediye çalışanlarına şenliğimize katıldıkları için teşekkür ediyorum." dedi. Daha sonra katkıda bulunanlara plaketler verildi. Orkestra ve Davul zurna eşliğinde halaylar çekildi. Çadırlar gezildi. Vatandaşlarla sohbet edilerek, talepleri dinlendi. Tanışma , kaynaşma, birlik ve beraberlik vurgusu yapıldı.