SARIOĞLAN'DA GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK DÜZENLENEN TÖRENLE ANILDI
10 Kasım 2020

SARIOĞLAN'DA GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK DÜZENLENEN TÖRENLE ANILDI
Yurt genelinde olduğu gibi Sarıoğlan'da da Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 82'inci yıl dönümünde törenle anıldı.
Hükümet Konağı Bahçesinde başlayan anma törenine, protokol üyelerinin yanı sıra askerler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Sarıoğlan Kaymakamı Ali İhsan Selimoğlu ve Sarıoğlan Belediye Başkanı Bekir Ayyıldırım, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Saat 09.05'te siren sesiyle birlikte saygı duruşunda bulunuldu. İstiklal Marşı okunarak, Türk bayrağı göndere çekildi, daha sonra da yarıya indirildi. Saygı duruşu sırasında ilçenin caddelerinde hayat durdu.
Günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından program sona erdi.
Sarıoğlan Belediye Başkanı Bekir Ayyıldırım;"Düzenlenen törende Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü saygıyla yad ederek, çelenk sunumlarımızı gerçekleştirdik.‘’Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, ancak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.’’
Mustafa Kemal Atatürk.
Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ebediyete intikalinin 82. yıldönümünde saygı,rahmet ve minnetle anıyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile birlikte, milleti için canını feda etmiş tüm şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi; şükranla ve saygıyla anıyorum." dedi.