Sarıoğlan?da ?Şükür kurbanı yemeği?nden sonra ?Demokrasi nöbeti?
31 Temmuz 2016

Kayseri?nin Sarıoğlan ilçesinde "Demokrasi Nöbeti" bir gün önce kesilen ?şükür kurbanı? etinden yapılan pilavın dağıtılmasından sonra, Milletvekili İsmail Emrah Karayel in de katılımı ile devam etti.

İlçe Hükümet Konağı önünde gerçekleştirilen programa, milletvekili İsmail Emrah Karayel, Sarıoğlan Kaymakamı Hasan Doğan, Belediye Başkanı Ali Osman Yıldız, Garnizon Komutan vekili Eyüp Budak, Emniyet Amiri Adnan Yılmaz, AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Cerit, protokol ve belediye meclis üyeleri ile vatandaşlar katıldı. Burada Sarıoğlan Belediyesi tarafından kesilen ?şükür kurbanı? eti ile hazırlanan pilav burada vatandaşlara ikram edildi. Belediye Başkanı Ali Osman Yıldız; 15 Temmuz Darbe girişiminin, demokrasiye ve millete yapılmış haince bir girişim olduğunu tekrarladı.

Daha sonra, ?Demokrasi nöbeti? büyük bir katılımla devam etti. Milletvekili İsmail Emrah Karayel?inde katıldığı nöbette konuşan Sarıoğlan Belediye Başkanı Ali Osman Yıldız şunları söyledi.

??Başarısız darbe girişiminden sonra belki de Türkiye?de ilk ?Demokrasi?ye sahip çıkan ilçe olarak başlattığımız ?Demokrasi nöbeti?miz devam ediyor. Bu darbe girişimi ile Dünyada dönen oyunları, çarkları artık çok iyi gördük. Artık neyin ne olduğunu anladık. Bu millet artık kül yutmaz olduğunu ispat etti. Bu millet artık bağımsızlığına aynen Çanakkale'de olduğu gibi sahip çıkmaya hazır olduğunu gösterdi. Bugün bu ülke cuntanın pençesinin altına girseydi, ne büyük acılar çekiyor olacaktık. Karanlık bir döneme gitmiş olacaktık. Çok şükür bundan kurtulduk. Şimdi süratle memleketimizi düzlüğe çıkarmak zorundayız. Şüphesiz ki bu hainler yargı önünde hukuk önünde hak ettikleri cezayı en şiddetli şekilde göreceklerdir. Her sınıftan vatandaş tek yürek olup meydanlara çıktı ve bu büyük felaketi önledi. Bu felaketi, bu hainliği, bu çılgınlığı yapanlar şüphesiz ki kanunlar önünde hesap vereceklerdir. Bizler bugün ?Demokrasi nöbetimizin yine başındayız. Bu vatana, millete ihanet edenler kesinlikle cezasız kalmayacaktır. Bu darbe girişimi ile millet olarak, çok büyük bir kaza geçirdik. Ancak bu kazayı en az hasarla atlattık. İnşallah bundan sonra bu tür hain kazalarla karşılaşmayız. Darbe kalkışması sırasında, şehit olan, yaşamını kaybedenlere Allah?tan rahmet, ailelerine sabır, yaralılara acil şifalar dilerken, bu darbe kalkışmasını hazırlayanları, destekleyenleri de bir kez daha şiddetle lanetliyor ve kınıyorum.”