Sarıoğlan?daki ?Demokrasi Nöbeti? Palas?la devam etti
25 Temmuz 2016

15 Temmuz?daki başarısız darbe girişiminden sonra Kayseri?nin Sarıoğlan İlçesinde başlayan "Demokrasi Nöbeti, Dik Duruş" halk hareketi Palas mahallesinde devam etti. Halkın büyük katılımı ve coşkusuyla gerçekleşen nöbette; devlete, millete, bayrağa, ezana bağlılığın en güzel örneği ortaya kondu.

Palas mahallesindeki ?nöbet?e, İlçe Kaymakamı Hasan Doğan, Garnizon Komutan vekili Eyüp Budak, ilçe Emniyet Amiri Adnan Yılmaz, ilçe müftüsü Necmettin Saydan, AK Parti ilçe başkanı Ahmet Cerit, belediye meclis üyeleri, Sivil Toplum Kuruluş temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Bu devletin kolay kurulmadığını, topraklarında her karışının kanla sulandıktan, asil Türk milletinin canı ve kanını ortaya koyarak alındığına dikkat çeken Sarıoğlan belediye başkanı Ali Osman Yıldız, şunları söyledi.

"Zor kazanılan bu vatan kolayca bir avuç çapulcuya teslim edilemez. Cumhurbaşkanımız, başkomutanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan o gün dik durarak halkını demokrasisine sahip çıkmaya çağırdı. Halkımızın çağrıya icabet ederek, meydanları doldurması ve Demokrasi nöbetini başlatması, hainlerin planlarını bozdu. Halkımız ilk günkü coşkuyla Demokrasi nöbetinde, dik duruş halk hareketinde, iradesine sahip çıkarak bu meydanları dolduran kardeşlerime içtenlikle teşekkür ediyorum. O hainler her şeyi planlamışlar ama halkımızın bu şekilde direnebileceğini hesaba katmamışlardı. Onların oyunlarını sizin duruşunuz belirlemiştir. Siz dik durduğunuz süre hiç kimse bu millete bir daha böyle şeyler yapmaya heveslenemez. Buradan ilk günden bu yana desteklerini esirgemeyen başta ilçe Kaymakamımız üzere, protokol üyelerine, STK temsilcilerine, annelerimize, bacılarımıza, genç, yaşlı tüm duyarlı vatandaşlarımıza tekrar tekrar saygılarımı sunuyorum. Demokrasi şehitlerimize başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum" dedi.