BAŞKAN ALİ OSMAN YILDIZ?DAN ?VAKIFLAR HAFTASI? MESAJI?
9 Mayıs 2016

Sarıoğlan Belediye Başkanı Ali Osman Yıldız, ?Vakıflar Haftası? nedeniyle yayınladığı mesajında şu görüşlere yer verdi:
"Türk kültüründe köklü bir yeri bulunan vakıf müessesesinin, sahip olduğumuz kültürel değerlerin korunarak, gelecek kuşaklara aktarılması görevinin yanı sıra, muhtaç olan vatandaşlarımıza gönüllülük anlayışına dayanan ve toplumda sevgi, saygı, yardımlaşma ve dayanışma ruhunu güçlendirme gibi önemli bir görevi de bulunmaktadır. İnsanların sosyal ve ekonomik alandaki sorunlarının çözümünde toplumsal dayanışmayı harekete geçirerek bir bakıma yararlı bir kamu hizmeti görevi yürütmektedirler. Vakıflar, milletimizin duyarlılığının en büyük göstergesidir. Geçmişten gelen vakıf geleneğinin yaşatılması, tarihimize ve geleneklerimize duyduğumuz sorumluluğun yerine getirilmesi bakımından önem taşımaktadır. Bizler, millet olarak bu onurlu geleneğin mirasçılarıyız. Yaşayan bir medeniyet olan vakıflarımız, aynı zamanda dün ile bugün, bugün ile gelecek arasında bir köprü vazifesi görmektedir. Ecdadımız bizlere, almaktan çok vermenin hayırlı olduğu bir müessese olan vakıf müessesesini emanet etmişlerdir. Türk Vakıf geleneğinin yaşatılması, tarihimize ve geleneklerimize duyduğumuz sorumluluğun yerine getirilmesi bakımından da önem taşımaktadır. Tüm vatandaşlarımızın Vakıflar Haftasını kutlarken, geçmişte kurdukları vakıflar ile insanlığa hizmet edenleri rahmet ve minnetle anıyor, bu güzide kurumların yaşatılmasına katkı sağlayan hayırsever kişi ve kuruluşlara teşekkür ediyorum."