BAŞKAN YILDIZ: ÇÖPE SULU VE YEMEK ATIKLARINI ATMAYIN
7 Temmuz 2016

Sarıoğlan Belediye Başkanı Ali Osman Yıldız, bunaltıcı sıcak havalarda sulu çöplerin bulaşıcı hastalıkları artırdığını belirtti. Herkesin sulu çöplere dikkat etmesini ve çöplerden uzak durması gerektiğini tekrarlayan başkan Yıldız , kokmuş gıdaların bakteri üreterek çevre ve insan sağlığını tehdit ettiğinin altını çizerek şunları söyledi.
??Meteoroloji raporlarına göre hava sıcaklığı mevsim normallerinin üstünde seyrediyor. Bu sıcak havalarda çöp kutularına sulu çöp atılması bulaşıcı hastalıkların temel kaynağını oluşturuyor. Kirli bir çevre ve sağlıksız bir ortamla birlikte, görüntü kirliliği de oluşturuyor. Aşırı sıcaklarda gıdalar çabuk bozuluyor. Bunun sonucu hem çevreye pis koku yayıyor, hem de bakteri üreterek çevre sağlığını tehdit ediyor. Özellikle ev hanımları sulu çöp konusunda dikkatli olmalı. Evsel atıklar mutlaka yemek ve kuru atıklar olarak ayrılmalı. Yemek artıkları da suları süzdükten sonra naylon poşetlere konulmalı. Böylece insan, hayvan ve çevre sağlığı korunmalı. Belediye olarak ekiplerimiz çöp kutuları dahil birçok yerde ilaçlama çalışmasına devam ediyor.”