HABERLER
Header Resmi
BAŞKAN YILDIZ KOSGEB KURSUNDA ‘SARIOĞLAN’I KALKINDIRALIM’
10 Kasım 2016

Sarıoğlan’ın artık hızlı kalkınması, örnek ve model olması, bölgedeki işsizliğin sona ermesi, yatırımların artması, tersine göçün hızlanması için herkesin elini taşın altına koymasını isteyen Belediye Başkanı Ali Osman Yıldız, KOSGEB uygulamalı girişimcilik kursunu ziyaret etti. Kursa katılanlara ve girişimci ruhu olanlara ‘Sarıoğlan’ı hep birlikte kalkındıralım’ çağrısı yapan başkan Yıldız, bu tip kursları önemsediğini, iş kurmak ve hayallerini gerçekleştirmek isteyenlerin yanında olduğunu açıkladı.

İşsizliğin arttığı, hazır ve kolay yaşamın çoğaldığı, dedikodu, iftira, yıpratmanın zirveye çıktığında herkesin kaybedeceğini tekrarlayan başkan Ali Osman Yıldız, tüketim yerine üretimin önemine dikkat çekti. Başkan Yıldız, üretim, ihracat, yatırım, destek, teşvik ve girişimciliğin artması için KOSGEB dahil, Avrupa Birliği, Halk Eğitim Merkezleri ve diğer kursların önemli olduğunu belirterek şunları söyledi.  

“18 yaş üstü, evli, bekar, cinsiyet farkı olmaksızın isteyen herkes katılabilir. Benim önerim, ülkesine, şehrine, ilçesine, vatan topraklarına hiçbir katkısı olmayan, yaptığı dedikodular ve attığı iftiralar ile zarar bile veren kişilere de bu kurslara katılmaları çağrısında bulunuyorum. Kurslar devlet tarafından iş yeri açacak olan vatandaşlara hibe kredi almak için çok önemli. Ayrıca bu kurslar sonunda girişimcilerin bölgemize katkıları ile Sarıoğlan’a tersine göç ve kalkınmada hızlanacak. Bizde Sarıoğlan’ın kalkınması için çabalıyoruz. Dedikodu yapanları artık üretimde, vatana, millete, devlete katkıda da görmek istiyoruz” dedi.
Kosgeb iş geliştirme uzmanı Reyhan Öztaşkın’da, uygulamalı girişimcilik kurslarına çağırdı. Öztaşkın’da, kurslara devamlılığın esas alındığını, başarılı bir şekilde kursları tamamlayanlara kurs bitirme belgesi sonrası 50 bini hibe 100 bin liraya kadar kredi verildiğini, bu belgeler ve hazırlamaları gereken diğer belgeler ile kurdukları iş yeri için hibe desteklerden faydalanabildiklerini tekrarladı.

Bu haber 664 kez okundu.
Son Haberler
SARIOĞLAN BELEDİYESİ
Şenyurt Mah. Kayseri Cad. No:20 Sarıoğlan / Kayseri
0352 811 20 14
ULAŞIM ( Kroki )
Google Haritalar üzerinden Belediyemize en kolay şekilde ulaşabilirsiniz...
Web tasarım Medyatör