BAŞKAN YILDIZ: ŞEHİT, GAZİ VE AİLELERİNE KAPIMIZ HER ZAMAN AÇIK
18 Eylül 2016

Sarıoğlan Belediye Başkanı Ali Osman Yıldız, ‘Gaziler Günü’ nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı. 19 Eylül 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Mustafa Kemal Atatürk’e "Mareşal Rütbesi" ile "Gazilik" unvanının verildiği günün ülkemizde "Gaziler Günü" olarak kutlandığına dikkat çeken Başkan Ali Osman Yıldız mesajında şunları söyledi.

“Gaziler günü aynı zamanda "Kahramanlık Günü" dür. Şehitlik ve gazilik unvanlarının, milletimizin her bireyi için saygın ve kutsal bir manası ve önemi vardır. Bu anlamlı günde, vatanı, milleti, bayrağı ve tüm kutsal değerleri için şehitlik ve gazilik onuruna kavuşmayı mukaddes bir değer olarak gören şehitlerimiz ile gazilerimiz ve onların bizlere emaneti olan ailesi ile yakınlarına, devletimizin ve aziz milletimizin gönül kapılarının sonuna kadar açıktır. Bir kez daha, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere ebediyete intikal eden kahraman şehitlerimizi minnet, şükran ve rahmetle anıyor, gazilerimizin ’19 Eylül Gaziler Günü’nü en içten dileklerimle kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum."