HABERLER
Header Resmi
BAŞKAN YILDIZ?DAN KESDOĞAN ÇAYINI KİRLETENLERE SON UYARI.
3 Mayıs 2016

Sarıoğlan Belediye Başkanı Ali Osman Yıldız, ilçe sınırları içinden geçen Kesdoğan çayını, ahırlardan gelen pislikler ve su ile kirleten besicileri son kez uyarırken ?Halkın ve çevrenin sağlığı ile oynayanlar hakkında yasal ne yapılması gerekiyorsa onu yapmaktan kaçınmam. Bu konuda besicilerimiz önlemlerini alsınlar” dedi.

Akkışla ilçesindeki tarihi Kesdoğan mevkiinden çıkarak, Sarıoğlan?ın bazı mahallelerinden geçerek Kızılırmak?a dökülen Kesdoğan çayının kirletilmemesi için Sarıoğlan Belediyesi daha önce, bu çayı kirletenleri uyardı. Bir süre kirletmeyen ahır sahipleri ve bazı kişiler, daha sonra yine ahırların pislik ve pis sularını Kesdoğan çayına akıtmaya başladı. Bu insan sağlığının yanı sıra çevre kirliliğini artırırken, sinek ve haşere üretimini de artırdı.

Sarıoğlan Belediye Başkanı Ali Osman Yıldız, bundan sonra Kesdoğan çayının kirletilmesine kesinlikle izin verilmeyeceğini açıkladı. Başkan Yıldız ??Özellikle besi ahırı ve bazı küçük işletmeler Kesdoğan çayını çeşitli şekillerde kirletiyor. Bunları tespit ettirdik. Bu kişileri son kez uyardık. Bundan sonra, kirletenlerin yasal nasıl canları yakılacaksa o şekilde en ağır cezanın verilmesi için elimizden geleni yapacağız. Bu tip suların kirletilmesinin maddi ceza karşılığı 50 bin liradan başlamaktadır. Kendi kişisel çıkarları için, halkın ve çevrenin sağlığı ile oynayanları affetmemiz mümkün değil” dedi.

Bu haber 1741 kez okundu.
Son Haberler
SARIOĞLAN BELEDİYESİ
Şenyurt Mah. Kayseri Cad. No:20 Sarıoğlan / Kayseri
0352 811 20 14
ULAŞIM ( Kroki )
Google Haritalar üzerinden Belediyemize en kolay şekilde ulaşabilirsiniz...
Web tasarım Medyatör