Erdoğan: Milletimiz, münafıklar sürüsüne bu toprakları dar etti
4 Aralık 2016

Kayseri’de yapımı tamamlanan hizmet ve tesislerin toplu açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “FETÖ’nün kuyruğuna takılmış olanlar, niye kaçıp gidiyorsunuz? Hepsi dünyanın bir yerine savruldu, kaçıyorlar, dağıldılar. Siz kaçacaksınız biz kovalayacağız, bunu bilesiniz. Çünkü bu şehitlerimizin hakkını alacağız, gazilerimizin hakkını alacağız” dedi. Davet edildiği programlara katılmak üzere eşi Emine Erdoğan ile birlikte Kayseri’de bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kayseri’de yapımı tamamlanan hizmet ve tesislerin toplu açılış törenine iştirak etti. Başbakan Binali Yıldırım, bazı bakanlar ile milletvekillerinin de hazır bulunduğu törende Cumhurbaşkanı Erdoğan bir konuşma yaptı. Açılışı yapılan Abdullah Gül Müze ve Kütüphanesi’nin yanı sıra, tamamlanarak toplu açılışı yapılan pansiyon, öğrenci yurdu, derslikler, çim sahalar, camiler, Kur’an kursları, çeşitli kurumlara ait yeni hizmet binaları, 1286 konut, devlet hastaneleri, bilim merkezi, altyapı projeleri, restorasyon ve onarım hizmetleri, gençlik merkezleri ve diğer hizmet ve tesislerin Kayseri’ye hayırlı olmasını dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu tesisleri şehre kazandıran kurumlara ve yapımlarında emeği geçenlere teşekkür etti. Konuşmasında 15 Temmuz darbe girişimine değinen ve bu girişime karşı milletin münafıklar sürüsüne bu toprakları dar ettiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarının, Pensilvanya’daki elebaşlarının peşine takılıp kaçtığını söyledi ve “Hani kuyruğuna takılmış olanlar, niye kaçıp gidiyorsunuz? Hepsi dünyanın bir yerine savruldu, kaçıyorlar, dağıldılar. Siz kaçacaksınız biz kovalayacağız, bunu bilesiniz. Çünkü bu şehitlerimizin hakkını alacağız, gazilerimizin hakkını alacağız, bunu bilesiniz” diye konuştu. Terör örgütü mensupları için idam cezasının geri getirilmesi ile ilgili olarak vatandaşların tezahüratları üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şehitlerin varisleri eğer idam istiyorlarsa, bununla ilgili olarak devletin af yetkisi yoktur. Şu anda bu işin yolu şu: Parlamento, Parlamento’da, Sayın Başbakan burada, grup belli, aynı şekilde muhalefet de, CHP, Milliyetçi Hareket Partisi, onlar da ortada ve Parlamentodan böyle bir karar çıktığı anda, şimdiden ilan ediyorum, bana geldiğinde ben bu kararı onaylarım, çünkü o şehitlerin hakkı öyle kolay kolay ödenmez. Bekara karı boşamak kolaydır. Biz gözü yaşlı analarımızı dinledik, babaları dinledik, eşlerini, yavrularını dinledik, öyle kolay mı? Neymiş? George şöyle der, Hans böyle der. Beni ne George ilgilendirir, ne Hans ilgilendirir, beni bu millet ilgilendirir, bu millet. Benim milletim ne der, Allah ne der biz buna bakarız, görevimiz bu” sözlerine yer verdi. “Kayseri, sadece ticaretin, sadece siyasetin değil, aynı zamanda kanıyla, canıyla bu memlekete hizmet eden kahramanların da toprağıdır” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bölücü terör örgütü PKK’nın eylemlerini yeniden yoğunlaştırdığı 2015 yılının Temmuz ayından bugüne terörle mücadelede 27 Kayserili gencin şehit düştüğünü, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında da 3 Kayserili vatandaşın şehadet mertebesine yükseldiğini söyledi.Milletin, Çanakkale ve Kurtuluş Savaşlarında ortaya koyduğu ‘ya istiklal ya ölüm’ iradesinin benliğinde tüm canlılığıyla yaşadığını, 15 Temmuz’da bir kez daha gösterdiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu millete kefen biçmeye çalışan herkes, kendi sonunu hazırlamış demektir. Ölürsem şehit, kalırsam gazi diyen bir milletin evlatlarının karşısında durabilecek bir güç yoktur. İşte bunu 15 Temmuz’da benim milletim kadınıyla, erkeğiyle, genciyle, yaşlısıyla ortaya koymuştur. Kardeşlerim, birilerinin artık cesaretinin tamamen söndüğünü, kurşun sesini duyunca dağılıp giderler dediği bu asil millet mangal gibi bir yüreğe sahip olduğunu cümle aleme göstermiştir. PKK terör örgütünü kullanıp ülkemizi bölemeyenlerin, sırtımızı PKK’ya, Kandil’e, PYD’ye dayayanlar kaldırın dokunulmazlıkları dedikten sonra, hapse girince de feryat etmeye başladılar. Ne oldu? FETÖ terör örgütü vasıtasıyla tüm Türkiye’yi işgal planı milletimizin sinesine çarpıp darmadağın oldu.” Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz’da tankla, tüfekle, F-16’larla, helikopterlerle Türkiye’yi yıkamayanların, şimdi ekonomik darbeyle yıkma yoluna gittiğini kaydetti ve yastık altında dövizi olan vatandaşlara, paralarını bozdurup altına ve Türk lirasına çevirmesi tavsiyesinde bulundu. Bu yöndeki çağrısına milletin olumlu cevap verdiğine işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendilerinin de Türkiye’nin Rusya, Çin ve İran’la yaptığı alış verişlerde yerli paranın kullanılması için adım attıklarını açıkladı ve şunları ekledi: “İnşallah yarın akşam Başbakanımız Rusya’ya gidiyor ve Salı günü orada görüşmeleri var, o bölgede dolaşacaklar, oralarla ticaretimizi yerli parayla yapmanın adımlarını atacağız. Yani onlardan bir şey alıyorsak onların parasıyla, onlar bizden alırken bizim paramızla alış veriş yapacaklar. Merkez bankalarımıza talimatı verdik, onun için bu oyunlar tutmayacak, bu oyunların karşısında biz de kendi oyunumuzu oynayacağız Çin’le, İran’la, hepsiyle.” Konuşmasını “Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız” Temennisiyle tamamlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından yapımı tamamlanan tesis ve hizmetlerin açılış kurdelesini kesti. Aralarında Sarıoğlan ve Palas Kadın ve Gençlik Merkezlerininde bulunduğu , Sarıoğlan Belediye Başkanı Ali Osman Yıldız'ın da katıldığı toplu açılış töreninden sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kayseri Büyükşehir Belediyesini de ziyaret etti. Ziyaretinde Büyükşehir belediye Başkanı Mustafa Çelik’ten Kayseri’de yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi alan Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada ayrıca, Abdullah Gül Müze ve Kütüphanesi’nin açılış törenine katılmak üzere Kayseri’de bulunan Pakistan Pencap Eyalet Başbakanı Şahbaz Şerif ile bir süre görüştü.