Karaözü'nde tamamlanan 'KOSGEB Kursu' Belgeleri törenle dağıtıldı
18 Ocak 2017

Sarıoğlan Belediyesi ve KOSGEB Kayseri İl Müdürlüğü işbirliğinde Karaözü mahallesinde gerçekleştirilen ‘uygulamalı girişimcilik kursu’nu başarı ile tamamlayan 30 kursiyere belgeleri sade törenle verildi. Geçen yıl ilçe merkezinde yapılan benzer kurslarda başarı gösteren 240 kişiye de belgeleri bir süre önce Belediye Başkanı Ali Osman Yıldız tarafından verilmişti. Mahallede bulunan Karaözü Kültür Dayanışma ve Muhtaçlara Destek derneğinde yapılan törene, Belediye Başkan Yardımcısı Nuri Bakır, daire müdürleri, Dernek başkanı Ayşe Özerdem, kursiyerler ve davetliler katıldı. Dernek Başkanı Özerdem, kendilerine bu imkanı verenlere teşekkür etti. KOSGEB yetkilileri eğitmeni ise, sadece Kayseri'de geçen yıl 5 binden fazla kişinin girişimcilik eğitimlerine katıldığını bunlardan 176 kişinin iş planı ve projesi ile başvurarak, KOSGEB’in girişimcilere verdiği hibelerden yararlandığını, bu tip girişimcilik kurslarına talebin arttığını belirterek kendilerine Kayseri’de en fazla imkan sağlayan Sarıoğlan Belediye Başkanına kursiyerler adına teşekkür etti. Sarıoğlan Belediye Başkan Yardımcısı Nuri Bakır'da, Belediyenin desteği ile geçen yıl Sarıoğlan’da 9 grup halinde 270 kişinin KOSGEB girişimcilik eğitimlerine katıldığını, her zaman girişimcilerin, gençlerin ve ilçeye yatırım yapmak isteyenlerin yanında olduklarını tekrarladı. Daha sonra, uygulamalı girişimcilik kursunu başarı ile tamamlayan 18'i erkek 12'si bayan 30 kursiyere belgeleri tek tek teslim edildi. Geçen yıl ilçe merkezinde yapılan benzer kurslarda başarı gösteren 240 kişiye de belgeleri bir süre önce Belediye Başkanı Ali Osman Yıldız tarafından verilmişti.