MURATBEYLİ YE ÇOK AMAÇLI TAZİYE EVİ..
16 Haziran 2016

Bugüne kadar şehir merkezlerindeki mezarlıklarda yaygın kullanılan çok amaçlı taziyeevi ve gasilhane, Sarıoğlan'ın Muratbeyli mahallesinde de tamamlanma aşamasına geldi. İçinde, morg, cenaze yıkama yeri, abdesthane, tuvalet, taziye yeri, toplantı salonu gibi bölümler bulunan bina önümüzdki günlerde açılacak.

Bu tür kalıcı hizmetleri tüm mahallelerdeki mezarlıklarda gerçekleştirmek için büyük çaba gösterdiklerini belirten Belediye Başkanı Ali Osman Yıldız, yeni yapılanma ile kalıcı eserlerin çoğaltıldığını bildirdi. 'Her canlı bir gün ölümü tadacak' diyen başkan Yıldız, yaşayanlar kadar ebediyete uğurlanan insanlar içinde herkesin görevi olduğunu açıkladı. Başkan Yıldız, çok amaçlı taziye evi çevresininde oturma ve Kuran okuma yeri, yeşillendirme-ağaçlandırma gibi düzenleneceğini sözlerine ekledi.