SARIOĞLAN DA KUTLU DOĞUM HAFTASI ..
15 Nisan 2016

Tüm Türkiye'de olduğu gibi Sarıoğlan' da da 'kutlu doğum' haftası başladı.
Belediye Düğün salonunda gerçekleştirilen 'Kutlu doğum haftası programı'na ilçe Kaymakamı Hasan Doğan, Belediye Başkan yardımcısı Yusuf Akbulut, Emniyet Müdürü Adnan Yılmaz, İlçe Emniyet Müdürü Erdal Tunç, davetliler ve vatandaşlar katıldı. İlçe Müftüsü Necmettin Saydan, kutlu doğumun önemini ve anlamını anlatırken, Erciyes Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Lütfullah Cebeci'de, 'Gelin birlik olalım' konferansında, İslam'ın rahmet ve merhamet dini olduğunu belirterek, Hristiyan batı dünyasının Müslümanları anarşist gibi görmesinin temelinde, İslamiyet?in merhamet duygusuna verdikleri önemi bilmemelerinin etken olduğunu ifade etti.
Allah'ın kainatı ve Hazreti Muhammed (sav)'i merhametinin tecellisi olarak yarattığına vurgu yapan Prof. Dr. Cebeci, "Allah rahmet sahibidir. Kainattaki her şeyi rahmeti ve merhametiyle kuşatmıştır. Bu rahmetin tecellisi olarak Hazreti Muhammed'i (sav) yaratmıştır. Hazreti Muhammed (sav), Allah'ın müminlere rahmet hediyesidir. Alemlere rahmet olarak gönderilen Hazreti Muhammed(sav)'in, özellikle kadın, çocuk, yaşlı, hayvan ve savaş esirlerine karşı büyük merhamet göstermiştir. Hazreti Peygamber, merhamet abidesiydi. Herkese, her şeye karşı çok merhametliydi. Peygamber iman edenler için rahmettir. Merhamette büyük bir zirve olan Hazreti Muhammed (sav), savaş dönemlerinde bile Müslümanlara zulmedenlere beddua etmeyip, Allah'ın merhametine ve rahmetine ulaşmaları için dua etmiştir" dedi.